پنجشنبه 27 فروردین 1394 | 09:26
رویوران :
القاعده با اهداف کلان عربستان در یمن هماهنگ است
وحدت جامعه یمنی در مقابل جنایت های سعودی، بیشتر شده است و این وحدت در موج دوم بیداری اسلامی این کشور، کمک می کند تا رهبران انقلابی، یعنی حوثی ها اهداف خودشان را در ایجاد دولتی غیرفاسد، مردمی و مستقل پیش ببرند

 

 

به گزارش "پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج پیشکسوتان جهاد و شهادت" ،با این که تجاوز عربستان به یمن بیش از بیست روز را طی می کند، اما ائتلافی را که عربستان علیه یمن تشکیل داده بود، از هم پاشیده و عربستان نیز جرأت حمله زمینی به یمن را پیدا نکرده است. اکنون نیروی هوایی عربستان، همانند حمله صهیونیست ها به غزه، با بمباران مناطق مسکونی فقط به کشتار بی رحمانه مردم می پردازند و نتیجه مشخصی برای اهداف توسعه طلبانه ریاض حاصل نشده است. قطعنامه شورای امنیت علیه انصار الله نیز کمکی به تغییر اوضاع نخواهد کرد.

خبرنگار گروه بین الملل بصیرت، پیرامون حمله عربستان به یمن، گفتگویی را با حسین رویوران، کارشناس مسائل منطقه انجام داده که در ادامه می آید:

 

بصیرت: هدف واقعی عربستان از حمله به یمن چیست؟

رویوران: حمله عربستان به یمن با این هدف صورت گرفته است که عربستان حوزه نفوذ خودش را در یمن بازسازی کند. نفوذ عربستان در یمن در گذشته بسیار بالا بود، اما قیامی که موج دوم بیداری اسلامی در یمن با رهبری انصارالله محسوب می شود، عملا این نفوذ را از بین برد. عربستان با حمله نظامی، دنبال تضعیف قدرت های مخالف خود یعنی انصارالله است. همچنین به دنبال تقویت نیروهای موافق و ایجاد یک جغرافیا برای نیروهای طرفدار خود می‌باشد که بعد از عملیات پشت آنها پنهان شود و به این طریق جنگ داخلی در یمن را به گونه‌ایی به نفع خود مدیریت کند. در حال حاضر رئیس مجلس یمن یا عبدالله احمر که رئیس حزب اصلاح است، گماشته مستقیم و مجری دستورات دولت عربستان در یمن است.

 

بصیرت: تا چه اندازه ائتلافی که عربستان برای حمله به یمن تشکیل داده تداوم خواهد داشت؟ نیروهای القاعده چگونه اهداف عربستان در یمن را به پیش می‌برند؟

رویوران: این موضوع را در دو بحث باید مطرح کرد: 1) این ائتلاف الان از هم پاشیده است. در این ائتلاف، پاکستان و مغرب بودند که هنوز وارد حمایت عملی نشده اند. از شورای همکاری خلیج فارس هم عمان هرگز همکاری نکرده و وارد این بازی نشده و این ائتلاف عملا از هم پاشیده است.

 2) القاعده در یمن بهانه ایی است که البته حضور آن ها در بخش هایی از یمن مورد توافق عربستان و رژیم سابق، رژیم علی عبدالله صالح و عبدربه منصور بوده است. این توافق نه برای این که تهدیدی برای عربستان درست بکنند، بلکه جهت این که عربستان را از یک تهدیدی نجات بدهند. یعنی عربستان و آمریکا یمن را به عنوان جای امنی برای القاعده در نظر گرفتند تا عناصر القاعده از نقاط مختلف به آنجا بیایند و سپس هواپیماهای آمریکایی و عربستانی در برنامه ریزی هماهنگ آن ها را از بین ببرند، لذا فعالیت القاعده در یمن اینگونه نیست که کاملا در تعارض با عربستان است و القاعده با اهداف کلان دولت عربستان و حامیانشان در یمن از گذشته هماهنگ بوده است. در اینجا آمریکا و حامیانش نیز بخشی از این توافق بوده اند. الان القاعده با توجه به دشمنی که با حوثی‌ها دارد، عملا ابزار عربستان در یمن محسوب می شود.

 

بصیرت: آیا عربستان از طریق زمینی به یمن حمله خواهد کرد؟ کشورهای همراه عربستان تا چه اندازه آل سعود را در حمله زمینی همراهی خواهند کرد؟

رویوران: دولت عربستان خیلی نیروی زمینی قابل توجهی ندارد تا به یمن حمله زمینی بکند، چون نظام وظیفه در عربستان به اجرا در نمی‌آید و فقط ارتش محدود کادری در عربستان وجود دارد که تجربه جنگی هم ندارد و در نهایت عربستان به تنهایی قادر به انجام حمله نظامی نیست. در این راستا کمک پاکستان و مصر نقش کلیدی داشت، اما با توجه به عدم پذیرش این دو کشور در مشارکت با حمله زمینی ابتدایی، فعلا حمله زمینی منتفی است. از طرفی کشورهای همراه عربستان، عمدتا کشورهای شورای همکاری خلیج فارس یا نیروی زمینی چندانی ندارند، چرا که اگر می داشتند صدام دو سه ساعته کویت را اشغال نمی کرد،. مقابله زمینی با یمن با سرزمین نا همواری که دارد، چندین سپاه نیرو می‌خواهد و نه در عربستان و نه در شورای همکاری خلیج فارس چنین نیروی وجود ندارد.

بصیرت: حمله عربستان به یمن تا کی ادامه خواهد داشت؟ چشم انداز آینده یمن را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

رویوران: من تصور می‌کنم عربستان الان هم در آتش بس دیر کرده است، چرا که جنگ با بحران مواجهه شده است. عربستان تصور می‌کرد بعد از مدت کوتاهی از حمله به یمن، طرفدارانش در یمن چند شهر را تسخیر می کنند و یمن درگیر یک جنگ داخلی می‌شودف اما اتفاقی که الان افتاده وحدت جامعه یمنی در مقابل جنایت های سعودی، یعنی حمله به بیمارستان ها ، مدارس و مناطق مسکونی غیرنظامی، بیشتر شده است و من تصورم بر این است که اتفاقا واکنش یمن به عربستان به عنوان گزینه تقویت خواهد شد. یمن الان به سمت وحدت ملی می‌رود. تأکید بر وحدت یمن در موج دوم بیداری اسلامی این کشور، کمک می کند تا رهبران انقلابی، یعنی حوثی ها بتوانند اهداف خودشان را در ایجاد دولتی غیرفاسد و مردمی پیش ببرند و همچنین استقلال کشور یمن نیز تحقق پیدا کند و از زیر سلطه عربستان بیرون بیاید. یکی از دلایل نگرانی عربستان نسبت به یمن به همین ویژگی بر می‌گردد. اینکه قیامی که هم رهبری، استقلال طلبی و وحدت طلبی دارد اجازه تجزیه یمن را نمی‌دهد./

با تشکر از جناب آقای رویوران که وقت خود را در اختیار پایگاه بصیرت قرار دادند.

مصاحبه از: وحید قاسمی

منبع : پایگاه خبری تحلیلی بصیرت

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

افزودن دیدگاه جدید

Restricted HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
CAPTCHA
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
اگر شما یک بازدید کننده انسانی هستید و یک ربات نیستید به چالش و آزمون زیر پاسخ دهید.